


Witamy w sklepie Roztoczańskiego Stowarzyszenia Pszczelarzy
Zadzwoń:
+48 691 499 644Zestaw trzech miodów wielokwiatowy 400 g, lipowy 370 g i spadziowy 370 g
Gwarancja bezpiecznych zakupów
Brak recenzji użytkowników
Miód lipowy ma barwę od zielonkawej do jasnobursztynowej. Po skrystalizowaniu ma konsystencję drobnoziarnistą, a nawet krupkowatą, zmieniając swoją barwę na białożółtą lub złocistożółtą.
Zestaw trzech miodów wielokwiatowy 400 g, lipowy 370 g i spadziowy 370 g
Miód wielokwiatowy 400 g
- stany alergiczne dróg oddechowych
- wyczerpanie fizyczne i psychiczne
- serce i naczynia krwionośne
pierzga to pyłek kwiatowy który pszczoły wzbogacają enzymami pochodzącymi z ich gruczołów ślinowych dodatkiem mleczka pszczelego oraz miodu, a całość zabezpieczana warstwą wosku pszczelego.
Pyłek kwiatowy – powstające z mikrospor roślin nasiennych ziarna pyłku zawierające mocno zredukowany gametofit męski. Powstają w woreczkach pyłkowych męskich organów rozmnażania. Proces przenoszenia ziaren pyłku na żeńskie organy generatywne zwany jest zapylaniem.
Miód wrzosowy – miód powstający z nektaru zbieranego przez pszczoły z kwiatów wrzosu zwyczajnego. Należy do rzadko spotykanych – nie w każdym roku udaje się go pozyskać. Jego cechą charakterystyczną jest galaretkowata konsystencja, zanikająca w wyniku krystalizacji (jest jednym z przykładów płynów nienewtonowskich. Ze względu na konsystencję trudno odwirowuje się go z plastrów. W Polsce za miód wrzosowy uznaje się miód o zawartości pyłku wrzosowego w znaczenej przewadze ogólnej zawartości pyłków obecnych w miodzie
Miód leśny, jak i inne miody, to doskonałe źródło łatwo przyswajalnej energii. Jest to produkt idealny dla rekonwalescentów, dla dzieci, osób z chorobami układu pokarmowego, a także sportowców potrzebujących szybkiej i łatwo dostępnej dla ciała energii. To wszystko za sprawą dobrego stosunku węglowodanów, jaki charakteryzuje miody. Miody leśne pozyskujemy z pasiek które usytuowane są przy terenach leśnych miód ma ciemniejszą barwę.
Miód lipowy ma barwę od zielonkawej do jasno bursztynowej. Po skrystalizowaniu ma konsystencję drobnoziarnistą, a nawet krupkowatą, zmieniając swoją barwę na białożółtą lub złocistożółtą.
Miód wielokwiatowy 400 g
- stany alergiczne dróg oddechowych
- wyczerpanie fizyczne i psychiczne
- serce i naczynia krwionośne
Miody akacjowe posiadają wiele cennych witamin z grupy B oraz składników odżywczych takich jak: potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, mangan. W ich skład wchodzą też niewielkie ilości kwasu foliowego, pantotenowego i biotyny.
Miód wielokwiatowy 1000 g
- stany alergiczne dróg oddechowych
- wyczerpanie fizyczne i psychiczne
- serce i naczynia krwionośne
Miód rzepakowy – w stanie płynnym kolor słomkowy. Krystalizuje szybko, w ciągu kilku dni po odbiorze. Po skrystalizowaniu jest biały lub kremowy, o konsystencji drobnoziarnistej, mazistej. W smaku bardzo słodki. Zapach kwitnącego rzepaku, z czasem woń słabnie.
Miód wielokwiatowy wiosenny o łagodnym zapachu i smaku
Miód gryczany ma zabarwienie ciemne aż do brunatnego. Przechowywany przez dłuższy czas w warunkach, umożliwiających dostęp światła, zmienia barwę do ciemnobrunatnej, prawie czarnej. Krystalizuje, tworząc grube, twarde kryształki. Po krystalizacji przyjmuje na ogół barwę brązową.
Świece z naturalnego wosku pszczelego 2 sztuki o wymiarze długość 19 cm średnica ok 3 cm
W zestaw wchodzą cztery dowolne duże 1000 g miody.
Do wyboru miód :
- wielokwiatowy
- mniszkowy
- rzepakowy
- fasolowy
-lipowy
-gryczany
-akacjowy
w dowolnej konfiguracji wysyłka gratis
Wyboru miodów dokonujemy w końcowym etapie w wiadomości do nas, bądź w oddzielnym mailu sklep@miodyroztoczanskie.pl lub telefonicznie/sms 691499644
Kit pszczeli, propolis – mieszanina wydzielin pszczół lub os oraz substancji żywicznych obecnych w pąkach i młodych pędach drzew takich jak: topola, brzoza, świerk, kasztanowiec i innych drzew oraz roślin zielonych
Potoka mniszkowa jest jasnobrązowa lub żółta. W trakcie krystalizacji, która zajmuje najwyżej kilka tygodni, miód przybiera barwę jasnożółtą. Cechą charakterystyczną jest bardzo intensywny aromat. Smak miodu z mniszka jest słodki – bodaj najsłodszy z miodów gatunkowych i lekko mdławy. Jednak to, co najważniejsze w jego charakterystyce, to wartości odżywcze, które oferuje.
Miód z mniszka można stosować także w grypie i przeziębieniu, osłabieniu organizmu oraz dolegliwości reumatycznych. Miód z mniszka wzmacnia układ odpornościowy oraz serce. Miód mniszkowy wzmocni nasz organizm w sytuacji osłabienia, łagodzi kaszel i infekcje gardła i nosa.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.