Miód Fasolowy odpowiednik miodu Manuka, ale powstaje w skutek zapylania przez pszczoły rodzimych plantacji roślin strączkowych. Ma przez to silne oddziaływanie prozdrowotne, znacznie niższą alergenność niż miody importowane i przystępna cenę. Tym niewątpliwie przewyższa słynny miód Manuka.
Miód fasolowy odbudowuje florę bakteryjną żołądka i jelit. Zalecany przy refluksie i wrzodach żołądka. Ma też silne działanie przeciwnowotworowe. Wzmacnia układ odpornościowy, wspomaga pracę serca, ułatwia leczenie grypy i przeziębień, łagodzi schorzenia żołądkowo-jelitowe, przyśpiesza odnawianie drobnoustrojów niezbędnych do prawidłowego trawienia.
Fas1000
Brak recenzji użytkowników
Dziękujemy za opinie! Twoja opinia została przesłana.
Miód gryczany ma zabarwienie ciemne aż do brunatnego. Przechowywany przez dłuższy czas w warunkach, umożliwiających dostęp światła, zmienia barwę do ciemnobrunatnej, prawie czarnej. Krystalizuje, tworząc grube, twarde kryształki. Po krystalizacji przyjmuje na ogół barwę brązową.
Miody akacjowe posiadają wiele cennych witamin z grupy B oraz składników odżywczych takich jak: potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, mangan. W ich skład wchodzą też niewielkie ilości kwasu foliowego, pantotenowego i biotyny.
Miód rzepakowy – w stanie płynnym kolor słomkowy. Krystalizuje szybko, w ciągu kilku dni po odbiorze. Po skrystalizowaniu jest biały lub kremowy, o konsystencji drobnoziarnistej, mazistej. W smaku bardzo słodki. Zapach kwitnącego rzepaku, z czasem woń słabnie.
Potoka mniszkowa jest jasnobrązowa lub żółta. W trakcie krystalizacji, która zajmuje najwyżej kilka tygodni, miód przybiera barwę jasnożółtą. Cechą charakterystyczną jest bardzo intensywny aromat. Smak miodu z mniszka jest słodki – bodaj najsłodszy z miodów gatunkowych i lekko mdławy. Jednak to, co najważniejsze w jego charakterystyce, to wartości odżywcze, które oferuje. Miód z mniszka można stosować także w grypie i przeziębieniu, osłabieniu organizmu oraz dolegliwości reumatycznych. Miód z mniszka wzmacnia układ odpornościowy oraz serce. Miód mniszkowy wzmocni nasz organizm w sytuacji osłabienia, łagodzi kaszel i infekcje gardła i nosa.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.