Koszyk

Miód akacjowy 1 kg

39,00 zł
Availability: 552 In Stock

Miody akacjowe posiadają wiele cennych witamin z grupy B oraz składników odżywczych takich jak: potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, mangan. W ich skład wchodzą też niewielkie ilości kwasu foliowego, pantotenowego i biotyny.

Produkt Polski

Miód spadziowy 1 kg

62,00 zł
Availability: 83 In Stock

Miód spadziowy działa bakteriobójczo. Podawany jest chorym cierpiącym na schorzenia reumatyczne, skórne i układu nerwowego.

Wskazany dla osób przemęczonych i pracujących w szkodliwych warunkach.
Produkt Polski

Miód lipowy 1 kg

39,00 zł
Availability: 327 In Stock

Miód lipowy ma barwę od zielonkawej do jasnobursztynowej. Po skrystalizowaniu ma konsystencję drobnoziarnistą, a nawet krupkowatą, zmieniając swoją barwę na białożółtą lub złocistożółtą.

Produkt Polski

Availability: 49 In Stock

Miód mniszkowy 1000 g

Potoka mniszkowa jest jasnobrązowa lub żółta. W trakcie krystalizacji, która zajmuje najwyżej kilka tygodni, miód przybiera barwę jasnożółtą. Cechą charakterystyczną jest bardzo intensywny aromat.

Pyłek kwiatowy 500 g

Pyłek kwiatowy – powstające z mikrospor roślin nasiennych ziarna pyłku zawierające mocno zredukowany gametofit męski.

Wyjątkowe zestawy prezentowe

Availability: 49 In Stock

Miód mniszkowy 1000 g

Potoka mniszkowa jest jasnobrązowa lub żółta. W trakcie krystalizacji, która zajmuje najwyżej kilka tygodni, miód przybiera barwę jasnożółtą. Cechą charakterystyczną jest bardzo intensywny aromat.

Pyłek kwiatowy 500 g

Pyłek kwiatowy – powstające z mikrospor roślin nasiennych ziarna pyłku zawierające mocno zredukowany gametofit męski.

Availability: 100 In Stock

Miód wielokwiatowy ma barwę od jasnokremowej do herbacianej. Po skrystalizowaniu jest jasnoszary lub jasnobrązowy.
Jest nazywany przez niektórych miodem "tysiąca kwiatów", gdyż pochodzi z nektaru zbieranego przez pszczoły z różnych roślin uprawnych, łąkowych, leśnych i górskich. Ten miód ma bardzo silny zapach podobny do zapachu wosku. Smak bardzo różnorodny zależy od mieszanki nektarów przyniesionych do ula. Na walory odżywcze i lecznicze miodu wielokwiatowego decydujący wpływ ma właśnie różnorodność roślin miododajnych, z których pszczoły zbierały pożytek.