Bomba witaminowa na prezent pierzga 200 g i pyłek kwiatowy 200g w ozdobnym opakowaniu
Miód wielokwiatowy wiosenny 1000 g
- stany alergiczne dróg oddechowych
- wyczerpanie fizyczne i psychiczne
- serce i naczynia krwionośne
Produkt Polski
Miody akacjowe posiadają wiele cennych witamin z grupy B oraz składników odżywczych takich jak: potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, mangan. W ich skład wchodzą też niewielkie ilości kwasu foliowego, pantotenowego i biotyny.
Produkt Polski
Miód wielokwiatowy
- stany alergiczne dróg oddechowych
- wyczerpanie fizyczne i psychiczne
- serce i naczynia krwionośne
Produkt Polski
Miód lipowy ma barwę od zielonkawej do jasnobursztynowej. Po skrystalizowaniu ma konsystencję drobnoziarnistą, a nawet krupkowatą, zmieniając swoją barwę na białożółtą lub złocistożółtą.
Produkt Polski
Miód mniszkowy 1000 g
Potoka mniszkowa jest jasnobrązowa lub żółta. W trakcie krystalizacji, która zajmuje najwyżej kilka tygodni, miód przybiera barwę jasnożółtą. Cechą charakterystyczną jest bardzo intensywny aromat.
Pyłek kwiatowy 500 g
Pyłek kwiatowy – powstające z mikrospor roślin nasiennych ziarna pyłku zawierające mocno zredukowany gametofit męski.
Miód rzepakowy
- wątroba i drogi żółciowe
- serce i naczynia wieńcowe
- stany zapalne drug oddechowych
Wyjątkowe zestawy prezentowe
Miód mniszkowy 1000 g
Potoka mniszkowa jest jasnobrązowa lub żółta. W trakcie krystalizacji, która zajmuje najwyżej kilka tygodni, miód przybiera barwę jasnożółtą. Cechą charakterystyczną jest bardzo intensywny aromat.
Pyłek kwiatowy 500 g
Pyłek kwiatowy – powstające z mikrospor roślin nasiennych ziarna pyłku zawierające mocno zredukowany gametofit męski.
Bomba witaminowa na prezent pierzga 200 g i pyłek kwiatowy 200g w ozdobnym opakowaniu
Miód wielokwiatowy ma barwę od jasnokremowej do herbacianej. Po skrystalizowaniu jest jasnoszary lub jasnobrązowy.
Jest nazywany przez niektórych miodem "tysiąca kwiatów", gdyż pochodzi z nektaru zbieranego przez pszczoły z różnych roślin uprawnych, łąkowych, leśnych i górskich. Ten miód ma bardzo silny zapach podobny do zapachu wosku. Smak bardzo różnorodny zależy od mieszanki nektarów przyniesionych do ula. Na walory odżywcze i lecznicze miodu wielokwiatowego decydujący wpływ ma właśnie różnorodność roślin miododajnych, z których pszczoły zbierały pożytek.