O leczniczych właściwościach miodu wiedzą nawet najmłodsi. Miód to doskonały zamiennik cukru. Jego słodycz zamknięta w małym słoiczku potrafi rozkochać każdego. Różnorodność wszelkiego rodzaju miodów zadziwia. Do tych, które warto mieć w swojej spiżarni, należy z pewnością miód rzepakowy. Właściwości, które posiada, są naprawdę imponujące. Jakie zalety ma miód rzepakowy i komu poleca się go szczególnie? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w kolej
Miód gryczany cieszy się dużą popularnością. Jest to jeden z chętniej kupowanych rodzajów miodu. To naturalne słodziwo, znane od starożytności, po dziś dzień znajduje swoje szerokie zastosowanie. Możesz słodzić nim napoje i desery, a nawet zrobić z niego maseczkę na twarz i peeling na całe ciało. Jakie właściwości wyróżniają miód gryczany? Jak go stosować? Co jeszcze warto o nim wiedzieć? Odpowiedzi znajdziesz w naszym dzisiejszym artykule!
Miód lipowy od lat stosowany jest szczególnie chętnie w okresie jesienno-zimowym, gdy pogoda staje się kapryśna, a tysiące ludzi zmaga się z uciążliwymi przeziębieniami. Produkowany jest z pyłków kwiatowych lipy i uznawany za jeden z najszlachetniejszych i najlepszych miodów. Nie tylko ze względu na smak, ale również właściwości prozdrowotne. Chcesz wiedzieć, na co dokładnie pomaga miód lipowy? W takim razie czytaj dalej.
Okres jesienno-zimowy to czas częstszego zapadania na przeziębienie i grypę. Najczęściej sięgasz wtedy po produkty z apteki przeznaczone do walki z chorobą. Warto jednak w tym czasie wspomóc się także naturalnymi sposobami. Jednym z doskonałych, domowych lekarstw jest miód. Nie wiesz, jaki miód będzie najlepszy na przeziębienie? Podpowiadamy!
Nie od dzisiaj wiadomo, że miody są nie tylko słodkie i smaczne, ale także bardzo zdrowe. Dodaje się je do herbaty podczas przeziębienia, do wypieków, a nawet słonych potraw. Miód akacjowy wyróżnia się specyficznym smakiem. Czy wiesz, jakie ma właściwości? Przeczytaj nasz dzisiejszy wpis i dowiedz się, dlaczego warto go jeść.
  • 1
  • 2
Showing 1 do 5 of 6 (1 Pages)